Єпископ Микола Лучок: «Напад на Україну – це не лише фізичний напад, це – і духовний напад»

Сіль – це сила, це – засіб, який захищає від зіпсуття.

Напад на Україну – це не лише фізичний напад, це і духовний напад Ворог нападає через страх, тривогу, через, можливо, ненависть до ворогів, можливо, через злодіяння, що можуть виражатися через дії насилля до когось.

Нам потрібна міць Божа, сіль мати в собі, котра захищає наші серця, захищає наш розум, щоб він був тверезим, освітлений Святим Духом, щоб ми були мудрі і розумні в тому, як нам поступати у цьому часі.

Щоб не тільки наш розум і серце були захищеними, але щоб ми і були тими людьми, які зможуть захищати один одного – в кожній розмові, в кожній зустрічі даємо захист, підтримку, опору один одному.

Христос дає нам міць, бо Він є джерелом сили. Важливо, щоб ми разом збирались у храм; звершували Святу Месу, щоб черпали міць з молитви, з Таїнств, зі сповіді, зі Святого Причастя, з перебування перед Ісусом, який є посеред нас у святій тайні Євхаристії.

Віримо, що коли ми збираємось Бог дає нам благодать єднатися з Ісусом Христом, Який заступається за Україну, Який заступається за нас Його Пресвята Кров має міць затримати ворожі сили. І наше з вами покликання: віруючих, християн, і не тільки – у цьому часі інтенсивно взивати до Бога. Тоді ми стаємо джерелом, щоб Бог Свою міць, свої сили розповсюджував Ісус говорить: «майте сіль у собі». Майте цю міць, яка зберігатиме ваші серця, зберігатиме ваше серце, а через нас зберігатиме всіх тих людей, які звертатимуться до нас.

Наші серця – це є місце, яке можемо захистити лише ми. Якщо будемо впускати Ісуса, Духа Святого, в наші серця, ми будемо зберігати цей мир. Якщо дозволимо, щоб страх, ненависть, тривога, злодіяння, керували нашими думками чи діями, тоді ми пропустили момент, щоб зберегти наше серце від ворожого нападу.

Так само як наші військові захищають Україну від агресора, так нам потрібно з вами тримати кордони миру: через молитву, через Ісуса Христа, котрий є між нами.

Джерело: Veritas

Схожі новини:

Поширити новину: