Реколекції на Волині: як сьогодні бути священником на зразок Ісусового Серця

Цього тижня від понеділка до четверга відбувалися щорічні реколекції для духовенства Луцької дієцезії.

Про це пише Луцька дієцезія.

Реколекції розпочалися зі Святої Меси, під час якої канцлер о. кан. Павло Хом’як освятив каплицю в головному будинку інтеграційного центру Замлиння.

Гостинно всіх священників прийняв тут господар о. Ян Бурас. Щоденні молитви Коронки до Божого милосердя та Адорація Пресвятих Дарів були наповнені проханням про припинення війни, кровопролиття та про мир для України.

Реколекціоніст о. Петро Бук настоятель парафії Пресвятого Серця Ісуса Христа в Саноку (дієцеізія Пшемишль), акцентував увагу на труднощах служіння в різних умовах та середовищах. Та пригадав що не можливо служити без опирання на фундаменті персональних відносин із Христом.

Отець Петро вказував як віднайти властивий вектор напрямку в час, коли зло переростає фізичні можливості людини.

У середу, тематично у день покути, відбулася Хресна Дорога, в якій споглядали служіння священника посеред викликів сучасності. Також в цей день була можливість приступити до Таїнства Поєднання з Богом.

Опісля відбулася зустріч, де канцлер о. Павло Хом’як та генеральний вікарій о. Ян Бурас представили важливі питання та завдання, що постали на найближчий час.

У четвер під час Меси головував о. Ярослав Рудий, котрого напередодні привітали як новоприбулого посеред духовенства Луцької дієцезії. Зміцненим духовною поживою отець реколекціоніст побажав, щоб в Христовому Серці віднаходили силу щодня особливо у цей рік Святого Хреста, що завершуємо.

Схожі новини:

Поширити новину: