Салезіянське згромадження: солідарність з українцями не йде у відпустку

Салезіяни в Європі об’єднують зусилля, щоби допомагати українцям, які через війну потрапили в скрутне становище або були змушені залишити свою батьківщину.

Про це пише Vatican News.

У той час, як у північній півкулі триває період відпусток і відпочинку, члени салезіянської чернечої родини, разом із численними волонтерами, присвячують свій час тим, хто вже майже півроку страждає від наслідків широкомасштабної війни в Україні. Про це йдеться у повідомленні салезіанського інформагентства ANS, що розповідає про ініціативи, що реалізуються у Словаччині, Іспанії та Польщі.

Провінція Марії Помічниці християн в Словаччині

Селезіянські заклади в Словаччині відразу відчинили свої двері для біженців з України. Цими днями в столиці Братиславі завершилися ремонтні роботи в провінційному осідку, щоби ще краще організувати побут для підлітків, які на початку війни прибули із салезіянського дитячого будинку сімейного типу в Львові. Розширення житлового простору дозволить прийняти наймолодших сиріт з цієї групи, які на початку знайшли тимчасовий притулок у сім’ях по всій території країни. В той же час, цього тижня салезіяни зі Словаччини доставили до Ужгорода чергову партію гуманітарної допомоги, в основному – ліки та продовольство, яка тепер розвозиться до різних міст, де люди потребують цієї підтримки.

Іспанська Провінція Марії Помічниці християн

Громадська організація «Bosco Global», що діє в іспанській провінції Марії Помічниці християн також не припиняє свої зусилля, щоб допомагати біженцям. Зокрема, нещодавно був закритий проект, фінансований цією організацією, який надав матеріальну підтримку салезіянським структурам у різних містах Польщі, які прийняли українських матерів з дітьми. Йшлося не тільки про харчі та речі першої необхідності, але й про придбання ліжок, постільної білизни, ліків, покриття транспортних видатків.

«Як можемо щодня побачити в засобах інформації, здається, що до вирішення ще далеко. Тому ми перебуваємо у постійному діалозі з Салезіянським координаційним центром реагування на надзвичайну ситуацію в Варшаві, аби й надалі надавати підтримку. Тож ми й надалі збираємо пожертви по всій країні, які надсилаємо для реагування на цю надзвичайну ситуацію», – зазначає Хоакін Родріґес, Директор ГО «Bosco Global».

Схожі новини:

Поширити новину: