Папа Франциск на 75-їй Генеральній Асамблеї італійського єпископату

У понеділок, 22 листопада 2021 року, пополудні відбулася приватна зустріч Папи Франциска з членами Єпископської Конференції Італії (італ. Conferenza Episcopale Italiana, CEI) з нагоди початку 75-ї Генеральної Асамблеї CEI, що триватиме до 25 листопада.

Про це пише Vatican News.

На початку зустрічі з італійськими єпископами Святіший Отець вручив їм листівку із зображенням Доброго Пастиря та роздумами на тему «Блаженства єпископа».

Президент італійського єпископату кардинал Ґуальтьєро Бассетті, що звернувся до Папи з привітальним словам, подякував йому за присутність та запевнив, що участь в цій Генеральній Асамблеї стане для єпископів повторним відкриттям Христового слова та можливістю відродити віру, а також часом для роздумів про синодальний шлях, розпочатий Генеральною Асамблеєю в травні в усіх спільнотах та в повній одностайності із Синодом Єпископів.

Коментуючи зустріч з Наступником святого Петра, Генеральний Секретар CEI єпископ Стефано Руссо зазначив, що текст роздумів на листівці, подарованій Папою, містить заклик до єпископів «завжди був свідками милосердя». Єпископ додав, що основною темою цієї асамблеї є синодальний шлях італійської Церкви. «Для нас це період слухання, – підкреслив він, – і Папа першим засвідчив це: сьогодні він прийшов до нас, єпископів, і слухав».

Схожі новини:

Поширити новину: