Краків: вічні обіти францисканця з України

В урочистість св. Франциска з Ассізі три брати з Польщі та один з України склали вічні обіти чистоти, убогості, послуху в Ордені Братів Менших Конвентуальних.

На вічні обіти бр. Сергія Горового приїхав вікарій кустодії Святого Хреста в Україні з двома францисканцями, що служать зараз в Україні. 

Святкова Літургія з обрядом складання обітів відбулася у краківській базиліці францисканців. Її очолив провінціальний міністр о. Мар’ян Голомб OFMConv. 

Проповідь до братів та зібраних скерував о. Станіслав Пенкала OFMConv. Він наголосив, що вічні обіти – це лише завершення певного етапу життя, але не кінець. Це початок, брама до неба, і перед ними ще довга дорога, аби дійти до трону Бога Отця. 

Проповідник також пригадав співбрата Юзефа Балабана OFMConv, який за кілька годин до урочистої євхаристії помер у краківському монастирі. «У цікавий момент складаєте свої обіти. Сьогодні радіємо з вами, але теж радіємо, що один із наших братів осягнув небо, добре прожив своє життя та виконав свої обіти. До кінця», – зазначив францисканець.  

Брати, що склали вічні обіти, продовжуватимуть вивчення теології у Кракові, аби підготуватись до прийняття у майбутньому священницьких свячень.    

Нагадуємо, 17 вересня два брата з України склали перші обіти у санктуарії Страстей Господніх і Матері Божої Кальварійської, біля Перемишля.

За матеріалами: franciszkanie.pl

Фото: Орден Братів Менших Конвентуальних в Україні

Схожі новини:

Поширити новину: