Каталін Новак про зустріч з Папою: просила молитов, щоб діяти на користь миру

В інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News, даному після зустрічі з Папою Франциском, Президентка Угорщини торкнулася тем війни в Україні, ролі жінок у мирному процесі, викликів материнства та цінності сім’ї.

Про це пише Vatican News.

Приблизно сорок хвилин щирої розмови іспанською мовою без сторонніх осіб. Такою була приватна зустріч Президентки Угорщини Каталін Новак з Папою Франциском, що відбулася 25 серпня 2022 року, і про яку вона розповіла в інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News. Це, за її словами, була «цінна нагода» обмінятися думками про те, що означає «бути жінкою на посаді Глави Держави» в історичний період, коли Європа поранена війною.

Каталін Новак зізналася, що попросила в Папи про молитви й допомогу, щоб зуміти, як глава держави, ефективно діяти на користь миру, оскільки важливо, щоб «був мир в Україні, в Європі, в тих частинах світу, де тривають конфлікти, бо в цьому – наше спільне зацікавлення, й у надії на це та задля цього завдання ми спілкуємося та діємо».

Як мати трьох дітей, один з яких призовного віку, Каталін Новак скерувала думку до жінок, яких торкнулася війна, до матерів, чиї діти на фронті, «й вони не знають, чи ще колись побачаться», до тих жінок, які «змушені прощатися з чоловіками, братами та синами, які, в свою чергу, змушені прощатися зі своїми сім’ями». За її словами, угорці не хочуть, аби «це покоління, як і наступне, пізнали те, що пережили їхні прадіди і прапрадіди, коли потрапили в схожу ситуацію».

Президентка Угорщини зазначила, що іншою важливою темою під час розмови були дар материнства та цінне благо сім’ї. Досвід того, що означає «гордість бути батьками, а також дідусями і бабусями» потрібно, за її словами, передавати молодим людям сьогодення, які у тому, щоб мати дітей, можуть вбачати «клопіт, який не вартує цього, який може завадити професійному становленню», в той час як сім’я та кар’єра, згідно з її переконанням, «є сумісними між собою». Очевидно, потрібно брати до уваги фінансові труднощі, які можуть стати причиною відмови від дітей, а тому завданням влади є провадити політику, що передбачатиме підтримку сімей, допомогу в придбанні житла та спорудження дитячих садочків.

Президентка Угорщини також передала Папі запрошення відвівати країну, висловивши сподівання, що Святіший Отець, який підтвердив свій намір, зможе приїхати з візитом, який буде тривалішим, ніж минулорічні кілька годин, проведених в Будапешті з нагоди завершення Міжнародного Євхаристійного Конгресу.

Схожі новини:

Поширити новину: