Єпископ Широкорадюк: «Одеса досвідчила багато чудес»

20 вересня у віденський катедрі св. Степана відбулася Меджугорська молитва про мир. Участь у ній взяв ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Станіслав Широкорадюк OFM.

Про це пише КАІ. 

Шестигодинний молебень за мир в Україні у катедрі очолив митрополит Відня кардинал Крістоф Шенборн. 

Єпископ Широкорадюк розповів про життя Одеси в умовах війни та наголосив на важливості молитви. «Молитва про мир – це найважливіша підтримка, яку Україна зараз отримує з цілого світу. Бо без допомоги Бога мир не можливий», – підкреслив єпископ.

Ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії розповів про вірян, які від початку російської атаки збирались у храмі на молитву. Він бачив підтвердження того, що молитва, особливо за померлих, – це велика сила та вона вирішальним чином спричиняється до миру. «Одеса досвідчила багато чудес», – сказав єпископ. Тричі російські військові кораблі цілились в Одесу, але потім завжди розвертались. Двічі через сильний шторм на морі, а втретє, бо екіпаж корабля прийняв рішення не бомбардувати. До сьогодні Одеса не окупована і в місті панує «певна нормальність», незважаючи на ракетні атаки, що досі тривають та 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  

Священники та сестри дієцезії залишилися на своїх місцях, щоб молитися з людьми та підтримувати їх духовно, навіть на теренах дієцезії, які вже окуповані Росією, наприклад Херсон. Єпископ також навів приклад Австрії. Коли у альпійській республіці після 1945 року виник сильний молитовний рух – Покутний розарієвий похід з ініціативи францисканця о. Петера Павлічка. Ця країна через 10 років стала незалежною – і це велика надія та зразок.

Фото: Gebetsaktion

Схожі новини:

Поширити новину: